Geschiedenis – Shen familie

Shen Hongxun (1939-2011) wordt geboren in een vooraanstaande doktersfamilie in Shanghai. Zijn vader onderhield er goede contacten met de Franse handelskolonie. Zijn ouders lieten hem onderwijs volgen in een katholieke school.

Omdat hij op 11 jarige leeftijd een zwakke gezondheid heeft, raadt een bevriend dokter hem aan om taiji te doen. Hij oefent goed. Een jaar later krijgt hij de kans om taiji lessen te volgen bij Prof. Yao Huanti.
Later volgt hij onder andere les bij Tian Zhaolin, een van de gerenommeerde leerlingen van Yang Chengfu.

Aan de universiteit van Shanghai studeert hij Westerse geneeskunde gecombineerd met traditionele Chinese geneeskunde (TCM).
In Xinjiang, in het noordwesten van China, wordt hij directeur van een ziekenhuis en doet hij farmaceutisch onderzoek.

Tijdens de culturele revolutie vlucht hij terug naar Shanghai. De politieke onderdrukking weegt op zijn gezondheid. Hij verhuist een aantal keer en moet gaan werken voor het kanaalproject aan de Hemelberg. In het geheim blijft hij werken als dokter.
In die periode bestudeert hij het Chan boeddhisme bij Lama Fahai en krijgt hij de boeddhistische naam Lama Fori.

In 1987 komt Dr. Shen Hongxun naar Europa op vraag van de universiteiten van Gent en Venetië. Hij vestigt zich in Gent en begeleid doctoraat studenten. Ook hier bouwt hij een reputatie op als taiji leraar en geeft les in verschillende landen in Europa en in de Verenigde Staten.

Op 26 oktober 2011 overlijdt hij in zijn huis in Zwalm.

Dr. Shen Hongxun studeerde in zijn leven verschillende taiji stijlen.
Bij prof. Yao Huanti, die hij beschouwde als zijn belangrijkste leraar, bestudeert hij het gebruik van de energetische krachten en Yang stijl taiji.
Bij Tian Zhaolin en andere meesters studeert hij Yang stijl taiji.
Van zijn schoonvader Xia Zixin leert hij Nanpai taiji 37.

Met zijn vrouw  Dr. Xia Tingyu werkte hij intensief samen in het onderzoek naar het gebruik en inzetbaarheid van qi in medische toepassing. Onder gemeenschappelijk auteurschap publiceerden zij hun resultaten.

Vanuit de combinatie van zijn medische kennis en de kennis van energetisch krachten ontwikkelt Dr. Shen de theorie van de Dubbele Vicieuze Cirkel, het Buqi healing systeem en Taijiwuxigong.

Hij ontwikkelt de Hemelberg Taiijiquan, een Boeddhistisch geïnspireerde benadering van de Yang-stijl gecombineerd met de inzichten van het Taijiwuxigong systeem.

Zijn dochter Shen Jin en zijn zoon Shen Zhengyu zetten zijn werk verder en geven les in België, Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Noorwegen,…

Meer info
Biografie Dr. Shen Hongxun (Eng)
meester Shen Jin
meester Shen Zhengyu

Advertenties